De context
Wij willen graag dat het kind zich thuis voelt bij ons en dat “thuis” ook een plekje krijgt in onze opvang.
De familiemuur is daarom een belangrijk onderdeel van ons dagelijks ritueeltje.
U als ouder/ verzorger betrekken we graag bij onze werking. Wat doen we en waarom? Hoe deed jou kindje het vandaag? We gaan hierover graag in dialoog. Daarom nemen we dagelijks de tijd om even bij te praten. Daarnaast werken we indien gewest ook met een online heen- en weer schriftje.
We hebben voor ouders een gesloten facebook groep. Hierop wordt elke vrijdag foto's, filmpjes en een kort verslagje geplaatst. Daarnaast hebben we een WhatsApp groepje om snel informatie te kunnen doorgeven en waar ouders elkaar kunnen contacteren.
It takes a village to raise a child. Een Afrikaanse gezegde waaruit we veel inspiratie halen(1). Wij willen als kinderopvang een deel uitmaken van jullie netwerk. We voeden de kindjes samen op. We zijn er ook voor jullie als jonge ouders, loopt het slapen niet zo lekker, is tandjes poetsen elke dag drama, of vind je het ouderschap even moeilijk. Spreek ons er over aan. We willen jullie graag helpen. Je bent zeker niet de eerste ouder die hiertegen aan loopt en samen kunnen we meer dan apart.
We werken waar het kan coöperatief.
Ouder krijgen inspraak, We ondersteunen elkaar. Onze opvang is in volle groei en net zoals jullie ons het vertrouwen schenken om jullie kindje te helpen groeien schenken wij op onze beurt jullie het vertrouwen om onze opvang te laten groeien.
We doen het samen. Elk jaar wordt er een ouder verkozen die de rol van ouderverantwoordelijke op zich neemt. Hij/zij neemt 2x per jaar deel aan de vergadering en fungeert als vertrouwens en brug persoon.
We benutten ook graag jullie talenten. Heb je een goed idee, kom je graag eens helpen of ben je erg handig? Laat het ons weten!
We willen jullie als ouders graag in verbinding brengen met elkaar. Andere ouders ontmoeten met de zelfde visie is van groot belang. Daarom willen we jullie graag in contact brengen met elkaar. Elke 1ste woensdag van de maand is iedereen welkom voor een tas koffie en een leuke babbel.
We merken dat broer en zussen vaak heel nieuwsgierig zijn naar de opvang van broer of zus. Wat doen ze allemaal, waar slaapt mijn broertje of zusje? Daarom organiseren we broer/ zus dagen waarop ze eens mee komen naar de opvang.
We trachten bruggen te bouwen en drempels te verlagen zodat moeilijkheden die gezinnen ervaren bespreekbaar maken door ontmoeting met elkaar. Wij staan voor openheid, nieuwsgierigheid, maar ook acceptatie van identiteit, taal en waarden van alle kinderen, ouders en verzorgenden...
1x per jaar ontvangen jullie van ons een enquête waarin we polsen naar jullie ervaringen met ons als begeleidsters en de werking van onze kinderopvang. Uiteraard staan we tussendoor ook altijd open voor suggesties of feedback
(1)Binu Singh | Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven (upckuleuven.be)