Natuurlijk ouderschap/Attachment Parenting/ Veilige hechting.

 

Wij geloven dat een goeie hechting de basis is van alles (1). We reageren op een warme en sensitieve manier op signalen. We gaan opzoek naar waarom een kind bepaald gedrag vertoont? Wat zit er achter het gedrag? Wat heeft het kind nodig? En hoe kunnen we dit ombuigen? Welke handvaten kunnen we aanreiken? We leren de kindjes op hun niveau om iets te herstellen, ruzietjes, boos of jaloers zijn, het hoort er ook bij en dat mag. Wat kunnen we hiermee doen zodat iedereen zich terug goed voelt?  Een knuffel, high five, een tekening, elkaar wat ruimte geven? We lossen het samen op.

We willen vóór leven. Door continu nabijheid te bieden en vanuit verbinding te begeleiden. Zo werken we samen naar een gezonde en veilige hechting. Een goeie basis aan de start van hun leven.

De kindjes zitten in 1 groep bij elkaar en leren zo om te zorgen voor elkaar. Ik help jou en jij helpt mij. Wat jij nog niet goed kan, daar wil ik jou graag bij helpen.

Wanneer kindjes thuis B.Z.C.(2) volgen proberen we dit in onze opvang door te trekken,  we gebruiken babygebaren gebaseerd op SMOG ter ondersteuning.

 

Wat was er eerst in ons leven: geven of ontvangen? Voor we kunnen geven, moeten we eerst hebben ontvangen. Dat is de wet van de natuur. Voor bomen en planten vruchten dragen, moeten ze eerst alles gekregen hebben om tot dat stadium te groeien. Pas als een eicel een zaadcel ontvangt, ontstaat er leven. Een foetus groeit omdat het alles krijgt wat het nodig heeft van de moeder. Een kind kan leven, groeien en ontwikkelen als het volwassenen om zich heen heeft die instaan voor de vervulling van diens behoeften

Bron: Dr. Binu Singh

 

 

(1) Bron: hechtingstheorie van Jhon Bowlby

www.natuurlijkeouderschap.org/wat-is-natuurlijk-ouderschap/

(2) Zo werkt babyzindelijkheidscommunicatie - Kiind

© COPYRIGHT